به گزارش خبرنگار مهر، اولین همایش بین المللی شهدای ترور انقلاب اسلامی با عنوان از بهشتی تا آرمان عصر دیروز سهشنبه ۶ تیر با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، حسن رحیم پورازغدی و خانوادههای شهدا در مجموعه فرهنگی سر چشمه تهران برگزار شد.
اسماعیلی در اینمراسم گفت: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ گروهک فرقان اعلام جنگ مسلحانه کرد. ترور آیت الله خامنه ای و دکتر بهشتی و ۷۲ نفر از یارانش اولین و دومین ترور این گروه بود. بعد از آن ترور خدای متعال وجود مقام معظم رهبری را برای هدایت کشتی انقلاب حفظ کرد که ان شاء الله خداوند پرچم این انقلاب را به دست معظم له به دست صاحب اصلی اش حضرت بقیه الله الاعظم (عج) برساند.
وی ادامه داد: دکتر بهشتی چند ویژگی مهم داشت که به واسطه اصرار بر آن ویژگیها، سهم مهمی در معماری نظام اسلامی، تثبیت و ادامه پیدا کردن نهضت دارد. تلاش برای تربیت نیروی انسانی برای پیشبرد نهضت اسلام اولین ویژگی شهید بهشتی بود. ایشان در هر مقطعی در هر جایی قرار گرفت، این نقش را ایفا کرد. در دهه ۴۰ همراه برخی از یارانش از جمله آیت الله جنتی، علامه مصباح یزدی و شهید قدوسی مدرسه حقانی را در قم با شیوه جدید مدیریت میکرد و بخش عمدهای از کارگزاران مهم نظام، نیروهای قضائی، امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران محصول کار مدبرانهای هستند که دکتر بهشتی سالها پیش از انقلاب شروع کرد. انقلاب هم برای اینکه بتواند بر اساس شریعت اسلامی نهادهای خود را تاسیس کند به بدنهای نیاز داشت که آیت الله بهشتی از دهههای ۳۰ و ۴۰ بنایش را گذاشته بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: چند روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی دکتر بهشتی حزب جمهوری اسلامی را به عنوان یک حزب سیاسی منسجم تأسیس کرد. در این مسیر یک شبکه گسترده هم افزا از نیروهای انقلاب را با سلایق مختلف کنار هم قرار داد. حزب در اندیشه شهید بهشتی تلاش برای کسب قدرت نبود، بلکه تلاش برای گسترش اخلاق و تلاش برای حاکمیت دین بود. او حزب را تشکیل نداد که عدهای از همفکرانش قدرت سیاسی را قبضه کنند، حزب را تشکیل داد تا در استانها، شهرستانها و بخشها کار منسجم برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز انقلاب و نهضت امام انجام شود. شهید بهشتی پس از انقلاب حین سختترین بحرانها و شرایط ابتدایی انقلاب، آموزش و تربیت نیرو را در اولویت اول گذاشته بود. این تربیت نیرو، مسئولیت امروز مدیران سیاسی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی است و خوب است از بهشتی عزیز برای امروزشان سرمشق بگیرند.
اسماعیلی گفت: گرفتن سرمشق از شهید بهشتی این است که بتوانیم با تعهد به دین کار کنیم. بهشتی دنیا دیده بود، به زبانهای رایج روز تکلم میکرد، ترجمه میکرد، مصاحبه انجام میداد، به زبان خارجی مطلب مینوشت، سالها در هامبورگ اقامت داشت و در مجموع، یک روحانی نو اندیش و متشرع به تمام معنا بود. حضور در غرب به دکتر بهشتی وسعت بینش داده بود و متحیر در پیشرفتهای مادی غرب نشده بود.
وی در پایان افزود: دستاورد دیگر شهید بهشتی مربوط به تقویم در قانون اساسی جمهوری اسلامی است؛ قانون اساسی مترقی که ۴۵ سال از آن میگذرد. در ۱۶ بند اصلهای دوم و سوم همه اقتضائات حاکمیتی و حکمرانی درج شده است. دکتر بهشتی با اصل چهارم، همه تقویم در نظام جمهوری اسلامی ایران را بر مبنای شرع گذاشته است. به اینترتیب هیچ تصمیمی در جمهوری اسلامی مقرر نمیشود مگر آنکه فقهای شورای نگهبان عدم مخالفت آن را با شرع مقدس احراز کنند. ایشان در اصل ششم به مردم سالاری دینی اشاره کرده است. براساس ایناصل کسی برای منصب و پستی متصدی نمیشود مگر اینکه رأی اش را از مردم گرفته باشد. آیت الله بهشتی همه اینموارد را عالمانه تنظیم کرده است.
نظر شما